عادت هایی که به کبد آسیب می زنند
چه عادت هایی به کبد آسیب می زنند
آیا عادت هایی که به کبد آسیب می زنند را می شناسید؟ کبد یکی از مهمترین و حیاتی ترین اندام های بدن است که خون را تصفیه می کند و مواد زاید و مضر را جدا می کند. سلول های کبدی قابلیت بازسازی و ترمیم بافت کبد را دارند اما اگر بیش از حد به آن ها آسیب برسد دیگر قادر به ترمیم نخواهند بود و عملکرد کبد مختل می شود. اگر کبد آسیب ببیند سلامتی ما به خطر می افتد. نکته حاثز اهمیت اینکه بیماری های کبدی به راحتی درمان نمی شوند. بنابراین ما باید کاری کنیم تا از بروز این بیماری ها جلوگیری کنیم. برخی عادات روزانه هستند که ناخواسته و ندانسته به کبد ما آسیب می زنند.
چاقی
داشتن اضافه وزن باعث انباشته شدن چربی اضافه در سلول های کبد می شود و باعث بیماری کبد چرب از نوع غیر الکلی می شود بنابراین کبد متورم می شود و به مرور زمان بافتش سفت خواهد شد که به این بیماری سیروز کبدی می گویند. معمولا با بالا رفتن سن و داشتن بیماری هایی نظیر دیابت و اضافه وزن منجر به سیروز کبدی خواهند شد. بنابراین با رعایت رژیم غذایی سالم و ورزش کافی می توانید از بروز آن پیشگیری کنید.
خوردن شکر
همه ما می دانیم که شکر برای بدنمان ضرر دارد از خراب شدن دندان گرفته تا افزایش ابتلا به دیابت. جالب است بدانید که کبد از نوعی شکر به نام فورکتوز استفاده می کند و آن را تبدیل به چربی می نماید از این رو مصرف زیاد شکر باعث انباشته شدن چربی اضافی در سلول های کبد می شود و به آن آسیب می زنند. افرادی که اضافه وزن دارند خیلی باید مراقب مصرف شکر باشند و باید مصرف خوراکی هایی نظیر نوشابه، بستنی و شیرینی را به حداقل برسانند.
مصرف الکل
مصرف الکل برای کبد بسیار ضرر دارد و باعث بیماری کبد چرب الکلی می شود.
غذاهای چرب
بسیاری از غذاهای آماده و سرخ شده سرشار از چربی ترانس هستند که سبب افزایش وزن و بیماری های کبدی می شود. بهتر است از خوراکی هایی که حاوی چربی ترانس نیستند استفاده کنید و در زمان خرید حتما به این موضوع دقت نمایید.
داروهای مسکن
مصرف زیاد برخی داروهای مسکن از جمله استامینوفن به کبد می رساند. بنابراین زمانی که سردرد دارید و یا بنا به هر دلیلی قصد خوردن قرص مسکن را دارید این موضوع را به خود یادآور شوید که این قبیل داروها به کبدتان آُسیب می رسانند بنابراین مصرف آن را محدود کنید.
مصرف زیاد مکمل ها و ویتامین آ
مصرف زیاد مکمل ها چه گیاهی و چه شیمیایی به کبد آسیب می زنند.. ما باید عادت هایی که به کبد آسیب می زنند را به حداقل ممکن برسانیم.